۶ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Apr) 25

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

بابک بختیاری با تاکید به اینکه یکی از ماموریت‌های مهم این سازمان ثبت تغییر نشانی افراد است که این داده‌ها می‌تواند در اختیار مراجع مهم تصمیم گیرنده کشور قرار گیرد، بیان کرد: این سامانه مبنای بسیاری از خدمات دولت بوده و عدم ثبت اطلاعات محل سکونت و آدرس جدید در این سامانه ممکن است مردم نتوانند بخشی از خدمات دولت را دریافت نمایند.

وی در ادامه به سامانه دیگری با عنوان سامانه «سهیم» یا سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان که در شهریورماه سال 1400 توسط وزیرکشور رونمایی شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفت اشاره کرد و افزود: این سامانه که اصطلاحا به آن سامانه سببی و نسبی گفته می‌شود، به‌عنوان یکی از پروژه‌های بزرگی است که می‌تواند با ارائه 10 خدمت به عموم مردم در راستای کاهش مراجعات حضوری و تسریع در روند اقدامات درخواست شده مورد استفاده مردم قرار گیرد.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان به مناسبت روز ملی ثبت احوال، بیان کرد: در سوم دی ماه سال 1297 نخستین ثبت رسمی و قانونی ولادت در تهران به نام خانم فاطمه ایرانی صادر شده و بنا به تصمیم شورای فرهنگ عمومی کشور این روز به‌عنوان روز ملی ثبت احوال در تقویم کشور نام گذاری شد.

بختیاری ضمن اشاره به اینکه سازمان ثبت احوال یک نهاد حاکمیتی است و وظایف متنوع و گسترده‌ای دارد، گفت: اهم این ماموریت‌ها شامل ثبت وقایع حیاتی، صدور اسناد هویتی، تولید و تحلیل و انتشار آمار انسانی، ثبت تغییر نشانی، احراز و تصدیق هویت در فضای حقیقی و مجازی است.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه سازمان ثبت احوال ثبتی‌مبنا است با صدور اسناد هویتی که منطبق با واقعیت است پایه‌های آمارهای انسانی را فراهم می‌کند تا این آمارها در اختیار برنامه‌ریزان و تصمیم گیرندگان کلان کشور قرار گیرد.

 روند کاهشی ولادت در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته

این مسئول در ادامه با اشاره به آمارهای انسانی در 9 ماهه سال جاری و مقایسه مدت مشابه سال قبل، اذعان کرد: در 9 ماهه سال جاری در مجموع 15 هزار و 699 واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که در قیاس مدت مشابه سال قبل متاسفانه روند آن کاهشی بوده و تقریبا 4 درصد کاهش در موالید رخ داده است.

بختیاری ادامه داد: در 9 ماهه امسال 8 هزارو 680 واقعه فوت نیز به ثبت رسیده که خوشبختانه در قیاس مدت مشابه با 9 ماهه سال قبل روند کاهشی بوده و تقریبا معادل 31 درصد مشاهده می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه ثبت وقایع در مهلت مقرر قانونی درخصوص ولادت مهلت زمانی 15 روز و مهلت مقرر قانونی ثبت وفات مهلت زمانی 10 روزه است، گفت: خوشبختانه در استان همدان با تمهیدات صورت گرفته و تعامل بسیار خوب بین عوامل شبکه اعلام 99.8 درصد از مجموع وقایع در مهلت مقرر قانونی به ثبت رسیده و در این خصوص شهرستان‌های بهار، فامنین، کبودرآهنگ و ملایر با ثبت 100 درصدی وقایع فوت در 15 روز در صدر بوده و ‌شهرستان‌های همدان، درگزین و اسدآباد با 99.7 درصد در جایگاه آخر جدول هستند.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان با اشاره به مهلت مقرر قانونی 10 روزه در این راستا، اظهار کرد: در استان همدان مجموعا 99 درصد ثبت فوت در مهلت مقرر قانونی صورت گرفته که به تفکیک شهرستان‌های بهار، درگزین و فامنین با ثبت 100 درصد وقایع فوت در مهلت مقرر قانونی در صدر جدول و شهرستان تویسرکان با 97.3 درصد از مجموع واقعه وفات به ثبت رسیده در مهلت مقرر قانونی در انتهای جدول قرار دارد.

بختیاری درخصوص نرخ ثبت وقایع در استان افزود: نرخ ثبت ولادت در استان 12.5 در هزار است، به‌ این معنا که به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت میانگین 12.5 نفر به جمعیت ما افزوده می‌شود؛ بالاترین نرخ ولادت در شهرستان کبودرآهنگ با 13.8 در هزار و کمترین نرخ ولادت در استان مربوط به شهرستان نهاوند با 10.8 در هزار در سال است، نرخ ثبت فوت در استان نیز 6.5 در هزار است که شهرستان ملایر با 7 در هزار بالاترین و شهرستان کبودرآهنگ با 5 در هزار کمترین نرخ را به خود اختصاص داده است.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع 10 هزار و 935 واقعه ولادت در 9ماهه سال جاری مربوط به وقایع شهری بوده و تقریبا 65.6 درصد از مجموع ولادت‌ها شهری بوده و 5 هزارو 764 واقع ثبت شده موالید مربوط به ولادت‌های روستایی است که تقریبا معادل 34.5 از مجموع ولادت‌ها را ولادت‌های روستایی به خود اختصاص داده است.

بختیاری گفت: 8 هزارو 821 واقعه ولادت به ثبت رسیده مربوط به پسرها بوده که معادل 52.8 درصد از مجموع ولادت‌ها را شامل می‌شود و 7 هزارو 878 واقعه از مجموع وقایع ولادت به ثبت رسیده مربوط به دخترها بوده که معادل 47.2 درصد است که باتوجه به آن نسبت جنسی در 9 ماهه امسال 112 درصد را به خود اختصاص داده به این معنی که به ازای تولد 100 نوزاد دختر 112 نوزاد پسر متولد شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه از ثبت واقعه وفات 5 هزار و 521 مورد به ثبت رسیده مربوط به متوفیان شهری بوده که معادل 63.7 درصد، است افزود: 3 هزارو 246 واقعه وفات معدل 36.3 درصد از مجموع وقایع فوت مربوط به متوفیان روستایی بوده که از این میزان حدودا 5 هزارو 56 واقعه فوت به ثبت رسیده مربوط به آقایان با درصدی معادل 58.3 درصد و 3 هزارو 611 واقعه فوت مربوط به خانم‌ها بوده که معادل 41.7 درصد از مجموع بوده و نسبت جنسی فوت در 9ماهه امسال 140 بوده به این معنی که به ازای فوت 100 خانم تعداد 140 آقا فوت شده‌اند.

 کاهش 8.9 درصدی واقعه ازدواج در استان

بختیاری با اشاره به اینکه در 9 ماهه امسال مجموعا 9413 واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته 8.9 درصد کاهش داشته است، افزود: در رابطه با طلاق هم در سه ماهه جاری 3008 واقعه به ثبت رسیده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل تقریبا 7.8 افزایش مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به تاثیر روند افزایشی طلاق و روند کاهشی ازدواج در میزان موالید تاکید کرد: در این راستا باید تمهیداتی جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی که سبب بروز طلاق می‌شود شناسایی شده و اقداماتی صورت پذیرد.

 کاهش 30درصدی فوت در 9ماهه امسال

مدیرکل ثبت احوال ضمن اشاره به کاهش 30درصدی فوت در 9ماهه امسال نیز عنوان کرد: این موضوع نشانگر اهمیت واکسیناسیون در برابر بیماری کرونا است که خود دستاوردی مهم برای نظام بهداشت است.

بختیاری ضمن ابراز خرسندی از خدمت اداره ثبت احوال درخصوص صدور شناسنامه‌های مکانیزه نیز یادآوری کرد: در 9 ماهه سال جاری 65 هزارو 510 جلد شناسنامه مکانیزه تولید شده که از این تعداد 47هزارو 734 جلد مربوط به شناسنامه‌های بالای 15 سال و هزارو 776 جلد مربوط به افراد زیر 15 سال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 11 درصد افزایش در صدور را شاهد بودیم.

وی درخصوص درخواست و صدور کارت ملی هوشمند با درخواستی معادل 35 هزارو 381 درخواست در 9 ماهه امسال و ثبت 63 هزارو 206 قطعه کارت صادر شده از سازمان و تحویل 56 هزارو 688 مورد به متقاضیان کارت‌ها، اضافه کرد: در مدت زمانی یک تا دو سال با مشکل تامین کارت‌های خام هوشمند ملی مواجه شدیم که این موضوع باعث تأخیر در روند صدور این کارت‌ها شد که درنهایت خوشبختانه با تمهیدات صورت گرفته و بعد از استقرار تیم جدید در سازمان و ریاست عالی سازمان، این مشکل رفع شد.

 تحویل 8 میلیون کارت‌ ملی به متقاضیان

بختیاری با اشاره به اینکه قریب به 10 میلیون نفر متقاضی صدور کارت ملی هوشمند در صف انتظار بودند متذکر شد: خوشبختانه با آمار جدید حدود 8 میلیون از کارت‌های درخواست شده را تحویل متقاضیان قانونی نموده‌ایم و امیدواریم تا پایان سال بدهی معوقی در زمینه صدور این کارت‌ها نداشته باشیم.

وی در ادامه به تغییر نام یا نام خانوادگی در برخی افراد متقاضی گفت: مجموعا در 9 ماهه سال جاری 862 درخواست تغییر نام به این اداره شده که در این خصوص کمیته‌ای تحت عنوان کمیته تغییر نام به آن رسیدگی می‌نماید که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با تعداد 512 درخواست تغییر نام تقریبا 68 امسال افزایش مشاهده می‌شود.

بختیاری گفت: درخصوص تغییر نام خانوادگی نیز 962 درخوسات به این اداره ارجاع و تصویب شده که این رقم در 9 ماهه سال قبل 644 مورد بوده که خود افزایش 49 درصدی را شامل می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال در ادامه با اشاره به اینکه هیئت‌هایی با عنوان هیئت حل اختلاف جهت رسیدگی به مسائل و مشکلات شناسنامه برخی افراد در اداره تشکیل و استقرار یافته، عنوان کرد: این هیئت‌ها ترکیبی سه نفره از رئیس اداره، معاون اداره و کارشناس متبحر اداره است که به این درخواست‌ها رسیدگی کرده و در بخشی از موارد این تغییرها حتما نیاز به اعمال نظر مقام محترم قضایی دارد.

بختیاری در ادامه اضافه کرد: در 9 ماهه سال 1401 حدودا 2 هزارو 466 پرونده در هیئت‌های حل اختلاف این اداره مورد رسیدگی قرار گرفت که این رقم در مدت مشابه سال قبل 2 هزارو 138 مورد بوده که در همین خصوص حدود 4/15 افزایش چشمگیر را مشاهده می‌نمائیم

وی در پایان به اهم فعالیت سازمان ثبت احوال از جمله تعویض شناسنامه‌های شاهنشاهی به جمهوری اسلامی، تخصیص کد ملی به مردم، پالایش و آرشیو الکترونیکی اسناد اشاره کرد و افزود: امیدواریم همچون سابق بتوانیم در راستای خدمت‌رسانی به مردم گام برداریم.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: