عملیات احداث بزرگترین و مدرنترین پارک آبی غرب کشور با سرمایهگذاری 400 میلیارد تومانی، در همدان آغاز شد.
روز شنبه آیین کلنگزنی بزرگترین و مدرنترین پارک آبی غرب کشور با حضور حمید ملانوریشمسی استاندار همدان، عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، محمود مسگریان رئیس شورای اسلامی شهر همدان، سیدمسعود حسینی شهردار همدان، دیگر اعضای شورای اسلامی و مدیران استان و شهر همدان، برگزار شد.
این پروژه به همت منطقه سه شهرداری همدان و با اعتبار 400 میلیارد تومان توسط پیمانکار شرکت آذینبنای غرب و بخش خصوصی در مدت 36 ماه اجرایی خواهد شد.
استاندار همدان در این مراسم اظهار کرد: سرمایهگذاران بخش خصوصی بزرگترین خیرین عصر حاضر و قابل احترام هستند که بر من واجب بود به احترام آنها در این مراسم حضور یابم و شاهد آغاز پروژه بزرگ و مؤثری در همدان باشیم.
حمید ملانوریشمسی با اشاره به اینکه در آیین امروز چند کلیدواژه مهم وجود دارد که نکته نخست حضور و جدیت مجموعه مدیریت شهری برای مشارکت با بخش خصوصی در اجرای پروژههای شهری است تا بتواند شادی و نشاط را در بین شهروندان ایجاد کند، گفت: ظرفیت قانونی درآمد پایداری که در سال 1401 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و نیز دستورالعملها و شرح وظایف حاکم، این اجازه را به مدیریت شهری و شهرداری میدهد که چنین اقداماتی را داشته باشد.
استاندار همدان تأکید کرد: این پروژه طبق نگاه دقیق، درست، قانونی و زیرکانه شورای اسلامی شهر و شهرداری برای ورود سرمایهگذار بخش خصوصی بوده؛ آنهم پروژههایی که در اولویت مدیریت شهری است تا شهروندان بیشترین بهرهمندی را داشته باشند.
وی با بیان اینکه نکته دیگر قابل توجه در این پروژه توجه به سند آمایش سرزمین و سند بالادستی است تا در قالب کار آمایشی و توجه به برنامهها توزیع عادلانهای خدمات برای شهروندان را داشته باشیم، گفت: این منطقه از شهر ازلحاظ مساحت، جمعیت و میزان برخورداری از خدمات، مورد توجه است.
ملانوریشمسی با تأکید بر اینکه احداث مجموعه پارک آبی کمک خواهد کرد تا دسترسی مناطق کمبرخوردار به این امکانات بیشتر باشد و حتی سایر مناطق همدان و خارج از این شهر نیز از آن استفاده خواهند کرد، افزود: این رفتوآمدها و دسترسیها کمک میکند فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و نیز سایر موارد مربوط به منطقه هم رنگوبوی دیگری بگیرد و با سرعت زیرساختهای آن تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه توجه جدی به سیاست اقتصاد مقاومتی نکته حائز اهمیت دیگری است، گفت: در سالهای گذشته مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت محلی و منطقهای تأکید داشتهاند که چکیده و عصاره مفاد سیاست اقتصاد مقاومتی یعنی مردمی شدن اقتصاد؛ البته اگر با پیوست فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی باشد.
استاندار همدان با تأکید بر متمرکز شدن روی توانمندی بخش خصوصی، افزود: نهتنها سرمایهگذاران که توان مالی و تخصصی بالایی دارند و دارای گردش مالی بیشتری هستند، بلکه هرکدام از شهروندان به تناسب ظرفیت و تواناییای که دارند، بهعنوان فعال بخش خصوصی، میتوانند اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه برنامهها و سیاستگذاریها باید به سمتی پیش رود که مهارت را در تکتک شهروندان افزایش دهیم، گفت: باید در قالب توانمندسازی محلهمحور و توانمندسازی جوامع محلی، بتوانیم به کمک خود آنها آنچه مورد نیازشان بوده را ایجاد کنیم.
ملانوریشمسی با اشاره به اینکه مدیریت شهری متشکل از سه ضلع شورای اسلامی شهر (پارلمان محلی)، سازمان شهرداری و شهروندان است، ادامه داد: ضلع اصلی مدیریت شهری شهروندان هستند که هرآنچه توانمندی شهروند افزایش یابد، توانایی شورای اسلامی شهر و شهرداری نیز افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری برای داشتن شهری بانشاط و پایدار نیاز به توانمندسازی و مهارتافزایی شهروندان دارد، عنوان کرد: همه علمای شهری، شهر را یک موجود زنده میدانند که دائماً با رفتار و مداخله شهروندان، تغییر میکند؛ بنابراین نشاط و شادابی و توسعه شهر به نشاط و سرزندگی شهروندان بستگی دارد و از این منظر ایجاد چنین مجموعههایی برای مجموعه شهر و استان، یک ظرفیت بسیار بزرگ را بهوجود میآورد و یک ضرورت اساسی است.
استاندار همدان با بیان اینکه سرمایهگذار پروژه در این نقطه از شهر همدان به دنبال ایجاد یک مجموعه بزرگ و مدرن آبی در 20 هزار متر مربع است که باید قدردان بود، گفت: باید مدرنترین و بزرگترین مجموعه پارک آبی را در همدان ایجاد کرد که طبق نام آن، نگاه تمام مردم کشور را جلب کند.
وی با اشاره به اینکه امروز یکی از مهمترین موضوعات توسعه استان گردشگری است، افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و یکهزار و 700 جاذبه و اثر تاریخی دارد و دارای ظرفیت زیادی است که به محور گردشگری در سه شاخه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نگاه عمیق و جدی خواهیم داشت.
ملانوریشمسی با تأکید بر اینکه باید زیرساختهای لازم را برای بخش خصوصی در این بخش فراهم کنیم، گفت: پارک آبی مجموعه ویژهای است که در این راستا دیده شده و به ورزش، نشاط، شادابی و ارائه خدمات در حوزه گردشگری برای ورود گردشگران، کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم همه به اجرای این پروژه کمک کنند و مسیر هموار شود، ابراز کرد: بهزودی طرحی را رونمایی خواهیم کرد که به سرمایهگذاری بخش خصوصی کمک خواهد کرد، به آن سرعت میبخشد و کاهش کاغذبازی اداری را به دنبال دارد.
استاندار همدان گفت: امروز این پروژه را با رمز «یازهرا» شروع میکنیم و امیدواریم بهسرعت پیش رود.
شهردار همدان نیز در این مراسم ضمن عرض خیر مقدم، اظهار کرد: امسال بودجه عمرانی شهرداری همدان دو هزار و 500 میلیارد تومان است که پروژههای مختلفی در این راستا در سطح شهر اجرا میشود.
سیدمسعود حسینی با اشاره به نگاه زیرساختی در پروژهها، گفت: اصلیترین موضوع ما در حوزه مدیریت شهری و طبق سیاستگذاری این دوره شهرداری و شورای اسلامی شهر، گردشگری و سرمایهگذاری بوده است.
شهردار همدان حلقه مفقوده شهر را سرمایهگذاری دانست و افزود: اگر سرمایهگذاری با موضوع گردشگری تلفیق شود، نجاتبخش خواهد بود و رویکرد توسعهای را در شهر خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه از دورههای قبل بسیاری دغدغه توسعه همدان را داشتند و زحماتی هم متحمل شدهاند، ادامه داد: در این راه طولانی که در پیش بوده، قدمهای خوبی برداشته شده و امیدواریم با مدیریت استاندار که نگاه ویژه به سرمایهگذاری دارند و با همدلی بین مسئولان، زیرساختهای لازم را برای توسعه آماده کنیم.
حسینی با بیان اینکه پروژه موجهای آبی مطالبه مردم همدان بود و جای خالی آن در این شهر احساس میشد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز شاهد آیین کلنگزنی این پروژه در مجموعه مرسوم به پارک 36 هکتاری هستیم.
وی با بیان اینکه با نگاه توسعهای بخشی از این فضا به پروژه پارک آبی اختصاص یافت، گفت: درحال حاضر بالغبر 20 هزار میلیارد پروژه در شهر همدان وجود دارد که میتوان به ابرپروژه قانطور که 50 هکتار را تعیین تکلیف میکند و بازار خودرو که بازار فروش موتورسیکلت و لوازم یدکی در آن تعریف شده، اشاره کرد.
شهردار همدان یادآور شد: در حوزه مسکن نیز طبق ضوابط خاص، اقداماتی صورت گرفته و کار شرکت سرمایهگذار خارجی ترکیهای از دوره قبل انجام شده؛ امروز امیدواریم مشکلات آن حل شود و طبق تفاهمنامه، شاهد کلنگزنی این پروژه باشیم.
وی با بیان اینکه طبق قراردادی که با اداره مسکن داشتیم سرمایهگذاری ویژهای در حوزه مسکن در زمین 118 هکتاری خواهیم داشت، گفت: امیدواریم در این راستا مسکن ایرانی و اسلامی با کیفیت بالا اجرا شود.
حسینی با اشاره به اجرای پروژه باغ پرندگان در منطقه سه همدان، تأکید کرد: این منطقه ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری دارد و باید قدردان تلاش مدیر و عوامل این منطقه شهرداری همدان بود.
وی با بیان اینکه موارد ذکرشده نمونههایی از پروژههایی است که در همدان داریم و امیدواریم با بهرهبرداری از آنها شاهد بهرهمندی مردم باشیم، افزود: پروژه پارک آبی نیز به همت بخش خصوصی درحال انجام است؛ قطعاً این مهم پیامی بوده که در شهر فرصتهای سرمایهگذاری مهیا است.
شهردار همدان با بیان اینکه حتماً باید سودآوری در پروژههای سرمایهگذاری دیده شود، ادامه داد: این پروژهها همانطور که پیوست اقتصادی دارند، باید پیوست فرهنگی و محیط زیستی هم داشته باشند که در این پروژه نیز تمام موارد لحاظ شده است.
وی به عدالت توزیعی در اجرای پروژه پارک آبی اشاره کرد و گفت: تمام سرمایهگذاران طالب این هستند که در دامنه الوند سرمایهگذاری داشته باشند، اما این پروژه در جایی اجرا شده که میتواند عدالت توزیعی داشته و محور توسعه این منطقه باشد.
حسینی با بیان اینکه پروژه در 9 هزار و 532 متر مربع اجرا میشود، عنوان کرد: در طبقه همکف سالنی به مساحت پنج هزار و 370 متر مربع با دو طبقه منفی هرکدام به مساحت دو هزار و 255 متر مربع ساخته خواهد شد و ظرفیت 220 پارک خودرو را خواهد داشت.
وی با اشاره به احداث سالن اجتماعات، سالن اداری، باشگاه بدنسازی، شهر بازی سرپوشیده و سوئیتهای اقامتی در این مجموعه، گفت: این پروژه یکی از بهترین پروژههای سرمایهگذاری شهر همدان خواهد بود.
شهردار همدان با اشاره به سرمایهگذاری 400 میلیارد تومانی در پروژه پارک آبی، افزود: سرمایهگذار آمادگی تزریق اعتبار بیشتر را دارد و قرار است در 36 ماهه به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه طبق قول دادهشده فاز نخست این پروژه تا یکسال آینده به بهرهبرداری میرسد، گفت: یکی از بهترین مجموعههای پارک آبی غرب کشور را در اینجا خواهیم داشت.
پیمانکار این پروژه نیز با بیان اینکه پارک آبی همدان در هفت طبقه ساخته میشود، اظهار کرد: این مجموعه دارای دو طبقه سالن اجتماعات، دو طبقه شهر بازی و دو طبقه مجتمع اقامتی و غیره خواهد بود.
رمضانی بیان کرد: با همیاری مسئولان میتوانیم بسیار زودتر پروژه را تحویل مردم همدان دهیم.
* همدان نیاز به سرمایهگذاری و رونق اشتغال دارد
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن قدردانی از زحمات افرادی که برای اعتلای کشور تلاش میکنند، اظهار کرد: راه برونرفت از مشکلات توجه به حوزه سرمایهگذاری است که شامل سرمایهگذاری داخلی و خارجی میشود.
عباس صوفی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی نیز سرمایهگذاری مورد توجه قرار گرفته چراکه طبق برنامه هفتم تنها راه توسعه سرمایهگذاری است، گفت: از آنجا که استاندار فردی عملگرا است، شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرمایهگذاری خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه مردم همدان قدردان کسانی هستند که برای آنها کار کنند، افزود: خوشبختانه اختلافات موجود در استان حل شده که عاملی برای توسعه است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالهای قبل پروژه عصر طلایی بهخاطر وجود اختلافاتی در همدان متوقف شد، ابراز کرد: امروز مسئولان همراه هستند و باید تلاش کنیم اشتغال و سرمایهگذاری در استان رونق گیرد.
صوفی با بیان اینکه راهاندازی پروژههایی نظیر ایستگاه راهآهن، قطار پنجستاره و فرودگاه همدان سخت بود، گفت: تمام زیرساختهای پروژه راهآهن را استانهایی برده بودند که سعی کردیم مجدد راهاندازی شود و باید تلاش کنیم اقداماتی در این زمینه صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهیم در این شهر به توسعه برسیم باید از ظرفیت گردشگری استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: قدردان افرادی هستیم که برای همدان کار میکنند، امیدواریم همه در خدمت به مردم تلاش کنند، چراکه بهترین کار از منظر پروردگار نیز خدمت به مردم است.
* پارک آبی، پروژهای محرک در منطقه کمبرخوردار همدان
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز اجرای این پروژه را اتفاق مبارکی دانست و اظهار کرد: همدان به مجموعه پارک آبی نیاز داشت.
حمید بادامینجات با بیان اینکه قبل از هر موضوعی باید سرمایهگذار این پروژه را دید که منابع مالی خود را وارد این پروژه کرده، گفت: با توجه به وضعیت استان همه حامی سرمایهگذار هستیم تا کمک کنیم علاوهبر ایشان، کسانی که منابع مالی خود را از همدان بردند، برگردند و رغبتی شود که همدانیها خودسرمایهگذاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه پروژه پارک آبی علاوهبر اینکه میتواند برای غرب کشور پروژه سرمایهگذاری باشد پروژهای محرک برای منطقه کمبرخوردار است، اذعان کرد: این تفکیک صورت گرفته، شهرک مدرن و نیز سرانههایی که در این منطقه ایجاد شده هم حاصل تلاش تیمی بوده که در گذشته اتفاق افتاده و امروز درحال تکمیل است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه در این دوره از مدیریت شهری در حوزه گردشگری اقدامات خوبی انجام شده، گفت: ثبت جهانی هگمتانه بزرگترین اقدام استان بود که حاصل زحمات مجموعه مدیریتی و همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری بوده است.
وی با بیان اینکه پروژههای خوبی را در همدان شاهد هستیم، افزود: استاندار همواره تأکید بر گردشگری و سرمایهگذاری دارد و این موضوع ما را امیدوار میکند پروژههایی در این راستا را به نتیجه برسانیم.
بادامینجات یادآور شد: امیدواریم در آینده نزدیک پروژههایی که متوقف شده، مجدد با پیگیری استاندار احیا شوند و پروژههای جدید سرمایهگذاری که همدان لیاقتش را دارد، به سرانجام برسند.