سپهرپیام، گروه خبر - بهروز حیاتبخش: همه ما میدانیم مطالعه کتاب در زندگی انسان چقدر تاثیرگذار است اما به نظر میرسد یکی از مهمترین تاثیراتی که مطالعه کردن در زندگی ما دارد، بازکردن درهایی است که موجب میشود در مسیرهای جدید قرار بگیریم. همانطور که بدن ما انسانها نیاز به تغذیه دارد به ذهن ما نیز باید خوراک مناسب داده شود تا این تغدیه موجب استمرار حیات آن شود.
زمانی که مطالعه را تبدیل به جزئی از زندگی خود کنیم، متوجه میشویم چطور در تمام بخشهای زندگی، از نگرش و گفتار تا رفتارمان را تحت تاثیر قرار میدهد.
بنابراین واضح است اگر مطالعه به رفتار ما سرازیر شود، یکی از تاثیرات مهم آن بهبود مهارتهای ارتباطی است، چراکه باعث میشود ذهن ما با موضوعات جدیدی آشنا شده و راهی برای برقراری ارتباطات بهتر با دیگران باشد.
حالا بعضیها دوست دارند رمان بخوانند و بعضی به خواندن شعر علاقهمند هستند و بعضیها مثل خود من دوست دارم کتابهای روانشناسی و مدیریت را مطالعه کنم.
علاوهبر این مطالعه کردن میتواند تا حد زیادی فشارهای روانی از جمله استرس را در زندگی کم کند، چراکه وقتی کتابی را در دست میگیریم گویی نویسنده دستمان را گرفته و ما را با خود به دنیایی دیگر میبرد تا برای لحظاتی هر چند کوتاه از نگرانیهای روزمره فاصله بگیریم و ذهن و روانمان آسوده شود.
تحقیقات نشان داده ذهن ما انسانها به طرز عجیبی دوست دارد فعال باشد، بنابراین مطالعه کردن موجب میشود ذهن به شکل مثبتی مشغول شده و جهت آن به دست خود ما تعیین شود.
طبق مطالعات صورتگرفته فعال نگه داشتن ذهن از طریق مطالعه باعث میشود که روند پیری به تأخیر بیفتد. من زمانی که این موضوع را دریافتم تصمیم گرفتم که حداقل روزی یک صفحه مطالعه داشته باشم، چراکه باافزایش سن، مطالعه میتواند باعث جلوگیری از بروز آلزایمر در انسان شده و حافظه را تقویت کند.
اگر مطالعه تبدیل به یک فعالیت منظم و ثابت در زندگیمان شود خواهیم دید که تاثیرات این اتفاق در زندگی نمود پیدا میکند و حافظه به طور قابل توجهی بهتر کار میکند.
اگر هم مشغلههای زندگی و شغل اجازه گر فتن کتاب در دست ما را نمیدهد نسخههای الکترونیک کتابهای مورد علاقه در گوشی موبایل پیشنهاد خوبی است؛ در این صورت میتوان ضمن تجربه زندگی در دنیا دیگر و خسته کردن ذهن، خوابی آرام را نیز تجربه کرد.