۸ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Saturday 2024 (Apr) 27

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

دکتر قدرت‌الله رستمی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در این هفته برگزار شد، با اشاره به اینکه در سال‌جاری برنامه‌های متنوعی در حوزه سلامت صورت گرفته امسال را جزو بهترین سال‌ها در حوزه سلامت دانست و عنوان کرد: از جمله برنامه‌ها می‌توان به افتتاح بیمارستان اکباتان و افتتاح 35 طرح در حوزه عمرانی اشاره کرد که با مدیریت اجرایی خوبی که صورت گرفت توانستیم جزو استان‌های برتر باشیم.

وی با اشاره به وجود 50 شرکت توزیع دارو در استان اظهار کرد: بیشترین دارو‌های مورد نیاز در استان از طریق کارخانه‌های فعلی تولید می‌شود و این شرکت‌ها برای توزیع دارو اقدام می‌کنند که البته برخی از دارو‌ها نیز که در این استان تولید نشده و از سایر استان‌های کشور وارد همدان می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به وجود چهار کارخانه تولید دارو در استان همدان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در سال آینده دو کارخانه تولید دارو نیز به بهره‌برداری خواهد رسید، ضمن اینکه به‌دنبال دریافت مجوز برای احداث کارخانه جدید هستیم. رستمی با بیان اینکه این استان در امر تولید دارو در سطح کشور پیشرو است، عنوان کرد: فعالیت کارخانه‌های تولید دارو و شرکت‌های توزیع دارو باعث اشتغال در شهر شده و بخش قابل توجهی از داروهای مورد نیاز کشور در استان تولید می‌شود.

وی سپس به «طرح دارویار» اشاره و عنوان کرد: در این بخش نیز با توجه به مصرفی بودن شیر خشک و نیاز حیاتی کودکانی که از شیر مادر محروم هستند، توانستیم قیمت را کنترل کرده و قیمت را به قیمت درج شده روی شیرخشک تغییر دهیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ارائه شیر خشک به کودکان بر اساس کد ملی به هر کودک تحویل می‌شود، گفت: از موارد دیگر در این بخش می‌توان به دریافت کد اصالت‌سنجی که روی شیرخشک درج شده، اشاره کرد.

رستمی در ادامه با اشاره به فعالیت بیش از 300 عطاری دارای مجوز که در استان همدان مشغول به کار هستند و این تعداد بیشتر از مجوزهای صادر شده برای داروخانه‌های خصوصی در سطح استان است، افزود: تعدادی از عطاری‌ها بدون مجوز فعالیت می‌کنند که با پیگیری از مراجع قضایی درصدد این هستیم که آنان نیز بتوانند برای دریافت مجوز اقدام کنند، در غیر این صورت این مراکز پلمب خواهد شد.

وی با اشاره به کمبود 200 قلم دارو در سال گذشته گفت: خوشبختانه امسال این کمبود در سال جاری 60 قلم کاهش یافته که به نسبت سال گذشته شرایط بهتری داریم. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در تجویز دارو همواره بی‌نظمی‌هایی وجود داشته، نیز عنوان کرد: بعضی از اقلام به صورت نابه‌جا تجویز شده که بعضاً با توجه به شناختی است که پزشکان از انواع بیماری‌ها دارند و اقدام به تجویز دارو می‌کنند. رستمی با اشاره به کمبود اقلام دارویی در سایر کشور‌های تولیدکننده افزود: قبلاً داروها با تعداد بالا تجویز می‌شد که بیمار نیز آن را در خانه ذخیره می‌کرد اما با سیاست‌های جدید و محدودیت ارائه تعداد دارو، دارو‌ها در داروخانه‌ها ذخیره شد و هنگام نیاز به بیماران ارائه می‌شود.

این مقام مسئول سپس استفاده از داروهای گوارشی و قلبی و عروقی را به عنوان پرمصرف‌ترین دارو‌ها نام برده و سخنانش را به پایان رساند.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: