۱۰ (فروردین) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Mar) 29

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

سپهرپیام، گروه اجتماعی - فهیمه الماسی: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: رویکرد دولت سیزدهم ‌مردم‌داری، نگاه ویژه به محرومین و ارتقای سلامت اداری است.

یوسف شعبانی با اشاره به اینکه اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی ‌دولت سیزدهم رویکرد مردم‌داری، نگاه ویژه به محرومین و ارتقای سلامت اداری را در دستور کار خود قرار داده، ‌گفت: این دستگاه با هدف خدمت به جامعه هدف یعنی جامعه کارگریی، کارفرمایی و تعاونگران استان برنامه‌های خود را در چهار بخش اصلی تدوین نموده است.

وی ضمن اشاره به اینکه بخش اول رویکرد اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی حوزه روابط کار و با هدف تنظیم روابط کار بین کارگر و کارفرما و حفظ وضعیت موجود است، عنوان کرد: این دستگاه برای جامعه هدف خود یعنی حدود 140 هزار و 333 نفر کارگر دارای بیمه اجباری، 258 هزارو 892 نفر بیمه شده تامین اجتماعی، 24 هزار واحد مشمول قانون کار و حدود 2 هزار و 200 نفر مقرری‌بگیر بیمه بیکاری و 220 تشکل کارگری و کارفرمایی بهبود وضعیت کار را در برنامه‌ریزی خود مد نظر دارد.

وی گفت: در طول سال به‌طور متوسط قریب به 6 هزار دادخواست‌‌ کارگری و کارفرمایی در هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف رسیدگی شده و حدود 10 هزار نوبت بازرسی از واحدها انجام می‌شود.

این مسئول اذعان کرد: ‌انتخابات ‌تشکل‌های کارگری و کارفرمایی بالغ بر 2000 پرونده در حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور، حدود 250 حادثه کار و امور ذی‌ربط ‌با 650 کمیته حفاظت فنی از اولویت‌ها و سر فصل‌های کاری است که در حوزه روابط کار مجموعه اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مخاطبین خود خدمت‌رسانی می‌کند.

شعبانی گفت: بخش دوم حوزه تعاون با هدف توسعه و تحقق سهم 25 درصدی از اقتصاد تعاون کشور، حفظ وضعیت موجود، توسعه فرهنگ تعاون در اذهان عمومی و فضای کسب و کار است که با حدود یک‌هزار و 270 تعاونی فعال که شامل 347 تعاونی در حوزه خدمات معادل 28 درصد، 713 تعاونی در حوزه خدمات معادل 58 درصد، 187 تعاونی معادل 56 درصد شامل تعاونی‌های توزیعی با حدود 15 هزار نفر شاغل که اموری درخصوص ترویج، توسعه و آموزش و نظارت بر عملکرد تعاونی‌ها را در بر گرفته تا در جهت توسعه و رونق بخشیدن به فرهنگ تعاون در فضای کسب و کار اقدام کنند.

وی با اشاره به سومین بخش فعالیت مجموعه اداره‌‌‌‌‌‌‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در حوزه اشتغال و کارآفرینی است، گفت: سه دبیرخانه اشتغال و سرمایه گذاری استان شامل دبیرخانه بند ب تبصره 16، دبیرخانه مشاغل خانگی و دبیرخانه تسهیلات توسعه اشتغال روستا در مجموعه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی مستقر هستند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان ‌اظهار کرد: این سه دبیرخانه در ‌‌سال 1401 بالغ بر 2500 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار داشته که برابر طرح‌های ارسالی و ارائه شده از سوی دستگاه‌های اجرائی، کارآفرینان و کارفرمایان تسهیلات به آنها تعلق می‌گیرد.

شعبانی گفت: در حوزه اشتغال در استان تاکنون مدیریت قریب به 21 کاریابی داخلی و خارجی در استان و 13 مرکز مشاوره شغلی در راستای توسعه و رونق بخشیدن به کسب و کار و فعالیت‌های کارگری و کارفرمایی و نهایتا توسعه فرهنگ کارآفرینی انجام شده است.

وی با عنوان اینکه چهارمین حوزه فعالیت اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی امور فرهنگی و اجتماعی فضاهای کارگری و کارفرمایی است، ابراز کرد: در حال حاضر 32 انجمن ورزش کارگری در استان فعالیت می‌کنند که این 32 انجمن در طول سال بالغ بر 150 رویداد ورزشی در سطح استانی، ملی و بین‌المللی را مدیریت می‌کنند و درنهایت در طول سال در جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و... فعالیت می‌کنند.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که دولت همه ساله تعهداتی را برای مجموعه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی درنظر می‌گیرد، یادآوری کرد: در سال 1401 برای استان همدان 23 هزارو 589 فرصت شغلی پیش‌بینی شده که این فرصت‌های شغلی می‌بایست توسط 20 دستگاه اجرائی و نهاد محقق شود.

شعبانی ادامه داد: ‌ آخرین گزارش این 20 دستگاه اجرائی و نهاد تاکنون شامل 22 هزارو 696 فرصت شغلی بوده که توسط آنها در «سامانه رصد» ثبت و پیگیری می‌شود.

وی افزود: تمامی ‌‌فرصت‌های شغلی درج شده در سامانه رصد توسط دستگاه‌های نظارتی و پیمانکاران طرف قرارداد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی می‌شود و چنانچه هریک از فرصت‌های شغلی با مشخصات درج شده در سامانه رصد مطابقت نداشته باشند ابطال شده و نهایتا توسط دستگاه‌های اجرائی ذی‌زبط تجدید می‌شوند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه ثبت این فرصت‌های شغلی در سامانه رصد افزود: حدود 45 درصد از این فرصت‌های شغلی در سامانه رصد شامل مشاغل ذی‌ربط با خدمات، 30 درصد آن مرتبط با حوزه صنعت و 25 درصد باقی‌مانده آن مربوط به مشاغل کشاورزی بوده و ‌تاکنون در این سامانه ثبت شده است.

شعبانی با اشاره به حوزه پایداری مشاغل و کمک به ایجاد مشاغل پایدار در سطح استان نیز توضیح داد: از مجموع فرصت‌های شغلی 22 هزارو 696 فرصت شغلی درج شده در سامانه رصد تا آخر آبان ماه سال جاری به‌صورت بیمه شده در سازمان تامین اجتماعی ثبت شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: حدود 4 هزارو 965 نفر بیمه شده در سال 1401 ثبت شده که تعداد 135 هزارو 368 نفر بیمه شده اجباری در آبان ماه سال 1400 به 140 هزار و 333 نفر بیمه شده اجباری در آبان ماه سال 1401 تبدیل شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه از مجموع بیمه شدگان کلی تأمین اجتماعی در آبان ماه سال 1400 در استان همدان 251 هزارو 667 نفر بیمه شده وجود داشته که این تعداد در آبان ماه سال 1401 به 258 هزارو 899 نفر تبدیل شده است، بیان کرد: این مشاغل جزو مشاغل پایدار محسوب می‌شوند که تلاش می‌کنیم با فرهنگ‌سازی کارآفرینی، ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه سرمایه‌گذاری به پایداری آنها کمک کنیم.

شعبانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر در فضای کسب و کار با محوریت کارگری و کارفرمایی در استان با آمار بالای بیکاران فارغ‌التحصیل و کمبود نیروی کار در بخش‌های کارگری ساده و نیمه‌ماهر روبرو هستیم، اظهار کرد: با فرهنگ‌سازی و کمک به ایجاد فرصت‌های شغلی مورد نیاز افراد تحصیل‌کرده که جویای کار هستند و از طرفی پاسخگوئی به کارفرمایان جویای نیروی کار ساده و نیمه‌ماهر در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: متأسفانه در حال حاضر در استان همدان شاغلان غیررسمی و دارای اشتغال ناقص و ناپایدار دارای عدد بالایی است که تلاش مجموعه اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و دستگاه‌های ذی‌ربط رفع این مانع و پایداری مشاغل است.

  ارائه چهار طرح تسهیلاتی به متقاضیان جهت توسعه کسب و کار و کارآفرینی

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه دولت در جهت حمایت از توسعه کارآفرینی و سرمایه‌گذاری و کمک به کارآفرینان در چهار مسیر با ارائه تسهیلات حمایتی گام موثری برداشته است، گفت: نخستین تسهیلاتی که دولت در دستور کار خود قرار داده تهسیلات ذی‌ربط با اشتغال توسعه روستا است که خوشبختانه استان همدان در این زمینه حدود 570 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار داشته و تاکنون 510 میلیون تومان به متقاضیان در حوزه اشتغال روستا با شرایط 6 درصدی ارائه کرده است.

 ‌‌شعبانی با اشاره به تسهلات مربوط به مشاغل خانگی با نرخ سود 4 درصدی، بیان کرد: 110 میلیارد تومان تسهیلات برای استان همدان در سال 1401 درنظر گرفته شده ‌ که تا این لحظه بالغ بر 80 میلیارد تومان از این میزان به متقاضیانی که مایل به ایجاد شغل خانگی و فعالیت‌های کسب و کار انفرادی و پشتیبانی هستند، پرداخت می‌شود.

وی یادآوری کرد: ‌‌سومین نوع تسهیلات حمایتی دولت در جهت توسعه کسب و کار، تسهیلات تبصره 18 بوده که سهم استان همدان بالغ بر 2 هزارو 200 میلیارد تومان است و این تسهیلات با نرخ 8 الی 16 درصد به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان به تسهیلات تبصره 16 که ارزان‌ترین تسهیلات با 4 درصد است نیز اشاره کرد و گفت: این تسهیلات نیز توسط دستگاه‌های حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد علوی و بسیج سازندگی به افراد دارای شرایط تعلق می‌گیرد.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: