۱۰ (فروردین) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Mar) 29

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

محمد ضروری با بیان اینکه اگرچه بارش خوبی را در روزهای گذشته شاهد بودیم اما هنوز هم از میزان بارش‌هایی که باید داشته باشیم، عقب هستیم، اظهار کرد: همچنین میزان بارش در میانگین بلندمدت 134 میلی‌متر بوده که امسال 46 درصد نسبت به بلندمدت عقب هستیم.

وی از بارش 62 میلی‌متری در سداکباتان خبر داد و تصریح کرد: از ابتدای مهرماه تاکنون 62 میلی‌متر بارش در سداکباتان ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 50 درصدی دارد.

ضروری یادآور شد: از ابتدای مهرماه سال گذشته تا اواسط دی‌ماه 128 میلی‌متر و در میانگین بلندمدت 132 میلی‌متر بارش در حوضه سد اکباتان صورت گرفته بود که امسال بیش از 50 درصد از بارش‌ها عقب هستیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم آب سد اکباتان یک میلیون و 300 هزار مترمکعب است، بیان کرد: در حال حاضر سه درصد از حجم مخزن سد اکباتان آب دارد که عدد مناسبی نیست و بارش‌های فعلی نیز هنوز به رواناب تبدیل نشده و با گرم شدن هوا رواناب وارد سد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با بیان اینکه امسال سومین سال خشکسالی را داشتیم، خاطرنشان کرد: کاهش میزان بارندگی اثر تشدیدکننده‌ای در کاهش رواناب‌ها و سطح آب‌های زیرزمینی دارد.

وی با اشاره به اینکه پاییز خشکی را پشت سرگذاشتیم، بیان کرد: پیش‌بینی‌ها می‌گوید برای تابستان سخت باید آماده باشیم البته با توجه به انتقال بین حوضه‌ای آب از تالوار چالش جدی برای تأمین آب شرب همدان نخواهیم داشت اما می‌طلبد شهروندان مدیریت مصرف آب را مدنظر قرار دهند.

ضروری با تأکید بر کاهش سطح کشت محصولات پرآب‌بر، افزود: با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و سطحی کشاورزان نیز باید نسبت به کاهش سطح کشت محصولات پرآب‌بر اقدام کرده و از کشت دوم پرهیز کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه نصب کنتورهای هوشمند برروی چاه‌های کشاورزی همچنان در حال پیگیری است، بر استفاده بهینه از آب در صنعت و استفاده از تصفیه پساب فاضلاب در صنایع تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه با تمهیدات دیده شده سال آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد، یادآور شد: با وجود اینکه سد اکباتان ذخیره مناسبی ندارد اما با انتقال آب از تالوار مشکلی در تأمین آب شهر همدان نداریم.

ضروری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت ایجاد شده برای انتقال آب از تالوار به همدان 1800 لیتر در ثانیه است در حالیکه نیاز فعلی شهر همدان 1650 تا 1700 لیتر در ثانیه است و در تابستان به 2000 تا 2200 لیتر در ثانیه می‌رسد که با تکمیل خط انتقال آب از تالوار به طور کامل به بهره‌برداری خواهد رسید.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: