۹ (فروردین) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Mar) 28

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

سپهرپیام، گروه خبر - عطیه صفی‌‌زاده: مدیر مسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان همدان ‌ضمن بیان آنکه بانوان به دلیل حسایت روحی و روانی متحمل آسیب‌های بیشتری از مصرف مواد مخدر و اعتیاد می‌شوند، مطرح کرد: اعتیاد بانوان باعث می‌شود جامعه آسیب ببیند و رفته‌رفته شاهد افزایش نسل‌کشی، بی‌اخلاقی، فساد، افزایش خشونت در جامعه، افزایش آسیب‌های اجتماعی، بی بند و باری و غیره در جامعه باشیم.

اعتیاد بلای خانمان‌سوزی است که جنسیت نمی‌شناسد و هر آنکه به آن مبتلا می‌شود را در گرداب خود فرومی‌برد.

متأسفانه در عصر جدید ارتباطات روزبه‌روز شاهد افزایش اعتیاد بانوان به مواد مخدر هستیم زنانی که به شادی، انرژی، آرامش معروف هستند حالا خود درگیر بلای خانمان‌سوزی شده‌اند که نه‌تنها شادی و نشاط را از آن‌ها گرفته بلکه دردی را اعماق وجودشان رسوخ و تزریق کرده است.

دخترانی که گاه به‌دلیل یک نادیده گرفتن و بی‌مهری از سوی خانواده به مصرف مواد مخدر روی می‌آوردند، اکنون برای ترک اعتیاد خود باید به کمپ‌های ترک اعتیاد رفته و درد‌های زیادی را تحمل کنند.

همان‌طور که می‌دانید اعتیاد در بانوان آسیب‌های فراوان اجتماعی بر جامعه می‌گذارد به‌طوری‌که زن معتاد می‌تواند یک نسل معتاد، خلاف‌کار، خشن، بی‌محبت و غیره را در دامن خود پرورش دهد.

زنان معتاد سخت‌تر برای درمان خود به کمپ‌ها مراجعه می‌کنند و از طرفی کمپ‌های ترک اعتیاد چه بی‌رحمانه شاهد زجر و عذاب دختران شاد دیروز است که به هر دلیلی دست سرنوشت آن‌ها را به این‌جا کشانده است.

گروه اجتماعی روزنامه سپهرپیام این بار به گفت‌وگو با مدیران کمپ‌ ترک اعتیاد بانوان نشسته، او که از کودکی آرزو داشته به مردم کمک کند تا حال خوبی داشته باشند و هم‌اکنون پناهگاه زنانی شده که دوره‌ای از زندگی مسیر خود را اشتباه طی کردند.

برشی از گفت‌وگو را باهم می‌خوانیم:

مدیرمسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان همدان ضمن بیان آنکه از کودکی علاقه داشتم مشکلات مردم را حل کنم و به همین دلیل رشته مددکاری اجتماعی را در دانشگاه انتخاب کردم، تصریح کرد: بنده سابقه کار در اردوگاه ماده 16 کمپ ترک اعتیاد آقایان را داشتم و بعد از هفت سال سابقه کاری با صلاحدید مدیرکل بهزیستی استان همدان در آن زمان اقدام به تأسیس مرکز کمپ اعتیاد بانوان کردم.

زهرا نصیرپور ضمن بیان آنکه به دلیل روحیه حساس و شکننده خانم‌ها کار در کمپ ترک اعتیاد بانوان سخت‌تر است، عنوان کرد: آقایان در بحث ترک اعتیاد منطقی‌تر عمل می‌کنند اما به دلیل روحیه حساس بانوان مجبور هستیم که آن‌ها را یک هفته قرنطینه کرده و اجازه ندهیم خانواده آن‌ها را ملاقات کنند.

وی ضمن اشاره به هفته نخست ترک اعتیاد که به هفته بی‌قراری معروف است، افزود: در این هفته به دلیل احساسی بودن بانوان احتمال آسیب زدن به کمپ و خود فرد توسط خانم‌ها وجود دارد.

مدیر مؤسسه غیردولتی ارمغان نوید مهر در ادامه بیان کرد: دیدار بانوان با خانواده‌ها در هفته نخست می‌تواند حادثه‌آفرین باشد و بعد از دیدار شخص دست به آسیب خود بزند.

 کودکان زیر 18 سال هم به ما مراجعه می‌کنند

نصیرپور ضمن بیان آنکه بر اساس مقررات بهزیستی کمپ‌های ترک اعتیاد موظف هستند که افراد بالای 18 را پذیرش و نگهداری کنند، عنوان کرد: برخی از مراجعه‌کنندگان به این مرکز کمتر از 18 سال دارند و حتی در بین مراجعه‌کنندگان برای ترک اعتیاد کودکان 10 و یا 12 ساله هم یافت می‌شود.

وی بیان کرد: متأسفانه بر خلاف پروتکل‌های بهزیستی قادر نخواهیم بود که کودکان و نوجوانان زیر 18 سال را بستری کنیم.

مدیرمسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان همدان ضمن بیان آنکه متأسفانه در حال حاضر در اکثر مدارس دخترانه مواد مخدر گل و سالویا به‌وفور یافت می‌شود، خاطرنشان کرد: بر اساس مشاهدات و تحقیقات انجام‌شده مشخص گردیده است که بانوان بیشتر به مواد مخدر گل، سالویا، شیشه و هروئین اعتیاد دارند.

نصیرپور ضمن بیان آنکه اکثر بانوان در خانواده با مواد مخدر آشنا می‌شوند و به‌مرور زمان معتاد می‌شوند، اذعان کرد: برخی از افراد تنوع‌طلب که معتاد مواد مخدر شدند تمایل دارند که همه نوع مواد مخدر را امتحان کنند و از مصرف مواد مخدر خسته نمی‌شوند.

وی افزود: مهم‌ترین دلیل اعتیاد خانم‌ها عادی بودن مصرف مواد مخدر در خانواده‌ها است.

 همه چیز از یک بی‌مهری آغاز می‌شود

مدیر مؤسسه غیردولتی ارمغان نوید مهر ضمن تأکید بر آنکه کمبود محبت نقش مهمی در اعتیاد بانوان دارد، عنوان کرد: تجربه نشان می‌دهد که اکثر بانوان به دلیل تنهایی و کمبود محبت به استفاده مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند.

نصیرپور افزود: متأسفانه برخی از خانواده اعتقاد دارند که نباید عشق و علاقه خود را به یکدیگر نشان دهند و این امر باعث می‌شود که فرزندان به‌خصوص دختران محبت را در بیرون از خانه جست‌وجو کنند.

وی ضمن بیان آنکه اکثر معتادان به دلیل کمبود محبت، بی‌تفاوتی و سرد بودن خانواده‌ها معتاد می‌شوند، اذعان کرد: بنابراین لازم است که هنگامی معتادی برای ترک به کمپ‌ها مراجعه می‌کند با محبت و علاقه با وی رفتار کنیم.

مدیر مؤسسه غیردولتی ارمغان نوید مهر در ادامه مطرح کرد: متأسفانه برخی از کمپ‌های ترک اعتیاد برخورد فیزیکی را اولویت کار خود قرار می‌دهند که این رفتار بر اساس اصول و قواعد انسانی نیست.

نصیرپور ضمن اشاره به تأثیر دوستان در دوره نوجوانی و جوانی، مطرح کرد: در بحث اعتیاد همانند دیگر آسیب‌های اجتماعی گروه دوستان تأثیر بسیار زیادی بر روند اعتیاد فرد دارند.

وی ضمن بیان آنکه بی‌مهری برخی از خانواده‌ها باعث می‌شود بانوانی که ترک کردند دوباره به چرخه اعتیاد بازگردند، اظهار کرد: برخی از خانواده بعد از ترک پذیرای آن‌ها در خانه نیستند.

مدیر موسسه غیر دولتی ارمغان نوید مهر ضمن اشاره به عدم حمایت خانواده‌های معتادان از آن‌ها، گفت: برخورد سرد، بی‌مهری و اهمیت ندادن به معتادان تازه ترک‌کرده باعث می‌شود که آن‌ها مجدد به مصرف مواد مخدر پناه برده و خلأهای درونی خود را با اعتیاد پر کنند.

نصیرپور ضمن بیان اینکه از شهرستان‌های همدان، تویسرکان، نهاوند، لالجین، بهار، سنندج و سایر استان‌ها و شهرستان‌های کشور برای ترک اعتیاد به این مرکز مراجعه می‌کنند، تصریح کرد: در حال حاضر یک کمپ برای ترک اعتیاد بانوان در شهرستان همدان در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: دو کمپ ترک اعتیاد بانوان در شهرستان همدان به دلیل بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی منحل شده است.

 تنها 20 درصد بانوان به اجبار برای ترک به این مرکز مراجعه می‌کنند

مدیرمسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان همدان ضمن بیان آنکه اکثر افراد با تمایل خود برای ترک اعتیاد به این مؤسسه مراجعه می‌کنند، اظهار کرد: تنها 20 درصد افراد به اجبار خانواده و مؤسسه‌های همچون بهزیستی به این مرکز مراجعه می‌کنند.

نصیرپور ضمن اشاره به برنامه این مرکز برای ترک اعتیاد معتادان، تصریح کرد: ورزش صبحگاهی، جلسات مشاوره و قرار دادن ساعتی برای شکرگذاری بخشی از برنامه روزنامه این مؤسسه است.

وی مطرح کرد: بانوان به دلیل حساسیت روحی و روانی متحمل آسیب‌های بیشتری از مصرف مواد مخدر و اعتیاد می‌شوند.

مدیرمسئول کمپ ترک اعتیاد بانوان همدان ضمن بیان آنکه برخی از مسئولان حمایتی از کمپ‌های ترک اعتیاد نمی‌کنند، عنوان کرد: حتی برخی از مسئولان بازدید از کمپ‌های ترک اعتیاد را در شأن خود نمی‌بینند.

حال با توجه به آنچه گفته شد گویا بی‌مهری و عدم محبت در خانواده‌ها می‌تواند زمینه بسیاری از خلاف‌ها و آسیب‌های اجتماعی برای فرزندان را فراهم کند، فرزندانی که گاه به دلیل یک بی‌مهری و نادیده گرفته شدن مجبورند هستند محبت را در کوچه و خیابان‌های شهر گدایی کنند و معلوم نیست که چه آینده تلخی در کوچه پس‌کوچه‌های شهر در انتظار آن‌هاست.

افزایش آمار اعتیاد بانوان بسیار دردناک است که از جمله دلایل می‌توان به بی‌مهری، دوستان ناباب، اعتیاد خانواده‌ها و غیره اشاره کرد.

اعتیاد بر روی زنان بسیار مخرب‌تر است، چراکه زنان در فرآیند اعتیاد اقدام به تن‌فروشی، فرزند فروشی، استثمار جنسی کرده و مستقیماً بر روی فرزندان و در صورت بارداری بر روی جنین، تأثیر می‌گذارند. برچسبی که به زنان معتاد خورده می‌شود، بسیار مخرب‌تر از برچسبی است که به مردان می‌خورد، به بیان دیگر قضاوت جامعه در مورد زنان معتاد کاملاً متفاوت است. برخی معتقدند که وزن آسیب یک زن کجرو و معتاد معادل 270 مرد است. درمان اعتیاد در زنان به دلیل شرایط اجتماعی و فرهنگی جوامع با مشکلات و گره‌های فراوانی روبرو است. از یک‌سو زنان به‌دلیل ترس از برچسب‌های اجتماعی، کمتر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و از سوی دیگر مراکز درمانی اختصاصی زنان بسیار کم است و توجیهات کمتری به درمان زنان شده است، یکی از دلایل پنهان ماندن اعتیاد زنان همین موضوع است.

از طرفی خانواده‌ها باید بدانند که تربیت فرزندان دختر بسیار با تربیت پسران فرق دارد و دختران نیاز به درک ویژه‌ای دارند که پدران و مادران باید به این نکته توجه داشته باشند؛ اینکه دختران به جنس متفاوت‌تری از محبت و توجه نیاز دارند نباید مغفول بماند.

از طرفی با برنامه‌های آگاه‌سازی در بسترهای مختلف ازجمله رسانه‌ها، صداوسیما، انجمن اولیا و مربیان و همچنین شبکه‌های اجتماعی، به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی گردد تا حساس‌سازی لازم ایجاد شود.

از طرف دیگر بنابر دلایل ژنتیکی و متابولیسمی، آثار مخرب مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی در زنان نیز ماندگارتر و در نتیجه آن‌ها آسیب‌پذیرتر از مردان هستند ضمن اینکه این وضعیت در وظیفه مادری آنان اختلال ایجاد می‌کند.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: