۳۱ (فروردین) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Apr) 19

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

سپهرپیام، گروه شهر: رویکرد شهر دوستدار کودک می‌تواند به ایجاد مناطقی زیست‌پذیر برای افزایش رضایتمندی تمام ساکنان منجر می‌شود، چرا که در طراحی آن‌ها، سلامت و فراگیری در راس اهداف مدیران قرار می‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مدت‌زمانی را که کودکان به بازی در فضاهای بیرونی می‌پردازند، توانایی آن‌ها برای پویایی مستقل در اطراف محل سکونت خود و میزان تماس این قشر با طبیعت، چگونگی طراحی یک شهر را نه‌تنها برای کودکان، بلکه برای سایر ساکنان شهری به تصویر می‌کشد. چنانچه شهرها قادر به رفع نیازهای کودکان نباشند، آن‌گاه اقتصاد و بخش فرهنگی آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود زیرا گرایش خانواده‌ها به تردد در داخل شهرها در سطح پایینی قرار می‌گیرد.

 چگونگی اثربخشی کودکان بر تمام جنبه‌های شهری

مدیران برای طراحی شهرهای دوستدار کودک مولفه‌هایی مانند آلودگی کمتر، فضاهای سبز بیشتر و آزادی حرکت به اطراف را بیش از هر ویژگی دیگری مورد توجه قرار می‌دهند. اگرچه در طراحی شهری، مدیران به عنوان عاملان اصلی در نظر گرفته می‌شوند، با این حال نقش بسیار مهم کودکان در بهبودهایی که در طراحی مناطق اتفاق می‌افتد، اغلب از دید بسیاری از مردم نادیده گرفته می‌شود. شهرهای دوستدار کودکان از ویژگی‌هایی برخوردار است که نه‌تنها رفاه را برای این قشر به ارمغان می‌آورد، بلکه به افزایش کیفیت زندگی برای سایر مردم نیز منجر می‌شود.

 ایجاد زمین‌های بازی فراتر از هدف بازی برای شهروندان

برنامه‌ریزان هنگام طراحی فضاهای بازی برای کودکان، زمین‌های بزرگی را فراتر از سایر مکان‌های عمومی برای آن‌ها در نظر می‌گیرند که به دنبال آن، محیط‌هایی ایجاد می‌شود که می‌تواند برای فراغت تمام ساکنان شهر مورد استفاده قرار گیرد. این فضاها نه‌تنها زمین‌های بازی را در بر می‌گیرد، بلکه طبیعت و خیابان‌هایی امن را شامل می‌شود که سایر مردم نیز می‌توانند از حضور در آن‌ها نهایت لذت را تجربه کنند.

 نقش کودکان در اتحاد تمام ذی‌نفعان شهری

در نظر گرفتن نیازهای کودکان در طراحی شهرها مستلزم یکپارچگی میان سیاست‌گذاران، طراحان و توسعه‌دهندگان است، ضمن این‌که در بسیاری از موارد صاحبان کسب‌وکار و خود مردم نیز در این اتحاد شریک می‌شوند تا محیط زیست‌هایی بهتر و باکیفیت‌تر به وجود بیاورند. زمانی که کودکان به عنوان انگیزه اصلی مدیران برای ایجاد شهرها در نظر گرفته شوند، مشارکت ساکنان و نهادهای شهری می‌تواند تحقق این هدف را تسهیل کند و ایجاد مناطقی زیست‌پذیر را برای تمام نسل‌ها در پی داشته باشد.

توجه ویژه به کودکان و نیازهای آنان در طراحی تیرانا، پایتخت و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای آلبانی، به ایجاد پیاده‌راه‌های بسیاری در شهر منجر شده است که نه‌تنها عبور و مرور را برای کودکان ایمن کرده است، بلکه مزایایی مانند کاهش انتشار گازهای آلاینده هوا را به دنبال داشته است که این امر به سهم خود، سلامت تمام شهروندان را بهبود بخشیده است. در خنت، مرکز و بزرگ‌ترین شهر فلاندری شرقی در بلژیک، رویکرد طراحی شهر دوستدار کودک تنها استراتژی مورد حمایت مدیران شهری طی چند سال گذشته بوده است.

 توجه توسعه ‌دهندگان به نیازهای کودکان در طراحی ‌های شهری

توجه توسعه‌دهندگان به نیازهای کودکان در ایجاد شهرهای دوستدار کودک بسیاری شفاف است زیرا طراحی مناطقی پرشور، ایمن و پاک را به دنبال دارد که می‌تواند رفاه را برای تمام اعضای خانواده‌ها به ارمغان بیاورد. علاوه بر این، ایجاد شهرهای دوستدار کودکان به رونق اقتصادی آن‌ها کمک زیادی می‌کند؛ چراکه مردم آزادانه‌تر و مشتاق‌تر در فضاهای عمومی حضور پیدا می‌کنند و بیشتر به سمت مراکز تجاری و خرید از آن‌ها جذب می‌شوند. 

برنامه‌ریزان اوترخت هلند در پی یافتن راه‌حل‌هایی برای توسعه یک منطقه مسکونی جدید بودند که در آن، نیازهای تمام اعضای خانواده‌ها برآورده شود و همه ساکنان احساس از محل زندگی خود احساس رضایت داشته باشند. 

این افراد برای توسعه هدف خود به همکاری با گروهی از توسعه‌دهندگان پرداختند و از آن‌ها خواستند مداخلاتی را برای رفع نیازهای کودکان در منطقه جدید پیاده کنند. در پی این اقدام، منطقه‌ای با بیشترین امنیت و قابلیت آزادی حرکت به وجود آمد، ضمن این‌که وجود فضاهای عمومی راحت نیز از ویژگی‌های اصلی محله به‌شمار می‌رود که علاوه بر کودکان، رفاه را برای تمام ساکنان به ارمغان آورده است.

 اثربخشی کودکان بر طراحی شهری

توجه به جنبه‌های مختلف راحتی کودکان می‌تواند طراحی شهرها را از ابعاد بسیاری تحت تأثیر قرار دهد و به ایجاد مناطقی منجر شود که در آن‌ها تمام ساکنان احساس راحتی می‌کنند. 

به عنوان مثال، ایمن ماندن کودکان از خطرات ناشی از سوانح رانندگی یکی از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که باید مورد توجه مدیرانی با هدف ایجاد شهرهای دوستدار کودک قرار گیرد.

 در این راستا، مدیران محدودیت سرعت رانندگی و توسعه پیاده‌راه‌ها و مسیرهای دوچرخه‌سواری را بهترین رویکرد برای ایمنی کودکان در شهرها در نظر می‌گیرند که این امر به سهم خود می‌تواند به کاهش آلودگی هوا به عنوان مزیتی برای بهبود سلامت همه منجر شود، ضمن این‌که سایر افراد جامعه را نیز از خطر تصادفات در امان نگه می‌دارد.

مدیران لندن، پایتخت بریتانیا، به خوبی توانسته‌اند از طریق طراحی معابر ایمن قابلیت جابه‌جایی مستقل و آزادانه را برای کودکان و افراد بزرگ‌تر فراهم آورند و در ضمن، اقداماتی برای ترویج هنر و فرهنگ در سراسر شهر اعمال کرده‌اند که تمام اعضای جامعه با هر سن و جنسیتی از آن‌ها بهره می‌برند.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: