۷ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Apr) 26

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

رئیس اداره حقوقی منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: سال گذشته یک هزار و 221 فقره رأی از سوی محاکم استان به نفع دولت( منابع طبیعی) صادر شده وامسال نیز 236 فقره پرونده تخلف به وسعت 298 هکتار برای متصرفان اراضی ملی در این استان طی سه ماه نخست امسال تشکیل وبه محاکم قضائی استان ارسال شده است.

علیرضا قاسمی مجاهد در این‌باره اظهار کرد: همچنین فصل بهار امسال 328 فقره پرونده مربوط به زمین خواری مختومه شد که تنها در 2 پرونده رای به ضرر دولت صادر شد.

وی افزود: شهرستان‌های همدان، ملایر و نهاوند بیشترین پرونده زمین‌خواری را داشتند که افزایش قیمت زمین در افزایش پرونده‌ها تاثیرگذار است.

قاسمی‌مجاهد بیان کرد: شهرستان‌ جنوبی استان به علت حاصلخیزی و مرغوبیت خاک، وجود آب و بالا بودن قیمت زمین، سود بالایی برای زمین‌خواران دارد بنابراین تعداد پرونده‌های تشکیل‌شده برای تصرف‌های غیرقانونی در این مناطق زیاد است.

وی یادآوری کرد: پرونده‌های ایجادی سال گذشته استان همدان درباره تخریب وتصرف اراضی ملی شده یک هزار و 157 فقره به وسعت یک هزار و 289 هکتار بوده که این پرونده‌ها از 200 متر تا 50 هکتار را شامل می‌شود.

قاسمی‌مجاهد اضافه کرد: بیشترین پرونده‌های زمین‌خواری در استان همدان از نوع تصرف عدوانی است یعنی فرد با علم و آگاهی اقدام به دست‌اندازی به اراضی ملی، تخریب و تصرف آن‌ها می‌کند که برای این زمین‌خواران پرونده کیفری تشکیل می‌شود.

وی ادامه داد: معدود پرونده‌هایی نیز مربوط به افرادی است که از قبل در آن محل مالک " دارای نسق زراعی" بوده و از روی ناآگاهی و سهل‌انگاری اراضی منابع طبیعی را تصرف کردند.

وی خاطر نشان کرد: برای زمین‌خواران در پرونده‌های عدوانی احکامی نظیر جریمه نقدی، حبس و مجازات جایگزین حبس صادر می‌شود.

قاسمی مجاهد توضیح داد: برای متصرفان اراضی ملی مجازات جایگزین حبس نظیر کاشت درخت و حفر کانال صادر شده و در سال 99 گرایش مرجع قضایی به صدور مجازات جایگزین حبس افزایش داشته است.

وی افزود: صدور مجازات‌های جایگزین حبس در فرهنگسازی حفظ انفال و اراضی ملی، آگاه سازی فرد از اهمیت حفظ منابع طبیعی و کاهش تخلف موثر است.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: