۶ (اردیبهشت) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Thursday 2024 (Apr) 25

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

سپهرپیام، گروه اجتماعی: حیات انسان همیشه پر از نشیب و فراز بوده است از بلایای طبیعی که هربار زندگی انسان‌ها را دگرگون کرده و به چالش می‌کشد تا جنگ‌ها و منازعات بین کشورها، در همه بحران‌ها این هلال احمر است که در جمهوری اسلامی ایران یاریگر مردمی است که در کسری از ثانیه تمام زندگی و سرمایه عمرشان را از دست داده‌اند جمعیت هلال احمر برای تقویت و توسعه خدمات خود در طی سال‌های اخیر طرح‌های مختلفی را اجرا کرده است از جمله خانه هلال در روستاها که استان همدان نیز از اجرای این طرح موثر عقب نمانده و جمعیت هلال احمر استان همدان توانسته است 174 خانه هلال در روستاهای استان تاسیس کند اقدامی که موجب تحسین استاندار همدان شد.

سید سعید شاهرخی در دیدار خود با مدیرعامل و معاونین جمعیت هلال احمر استان، به‌مناسبت هفته هلال احمر، ضمن تاکید بر نقش‌آفرینی‌های همیشگی این سازمان، گفت: هلال احمر نقشی حساس و تاثیر‌گذار در جامعه برعهده دارد که مهم و بی‌بدیل است

استاندار همدان افزود: در زمانی که مردم گرفتار بلایای طبیعی می‌شوند، نخستین مجموعه‌ای که در کنار آن‌ها حضور می‌یابد، جمعیت هلال احمر است.

شاهرخی با بیان اینکه بدون شک مردم حس خوبی به جمعیت هلال احمر و جایگاه آن دارند خاطر نشان کرد: بخش عمده‌ای از هلال احمر را داوطلبان تشکیل می‌دهند که معنای آن خدمت بی‌منت در سخت‌ترین شرایط به مردم است.

استاندار همدان تاکید کرد: سازمان هلال احمر، یک مجموعه مردمی است و وابسته به جایی نیست و خدمات انسان‌دوستانه این سازمان عمومی و فراگیر است.

وی گفت: جمعیت هلال احمر کشور به‌ویژه استان همدان در بحران شیوع کرونا خوب عمل کرده که جای تقدیر و تشکر دارد، مسئولان و مردم قدردان زحمات هلال احمر هستند.

شاهرخی اشاره‌ای به طرح خانه‌های هلال کرد و گفت: جمعیت هلال احمر استان، در طرح خانه‌های هلال، موفق عمل کرده و این اقدام به نوعی خط مقدم فعالیت‌های هلال احمر است مردم، در دورترین‌نقاط استان، با دیدن خانه‌های هلال احمر، امیدوار می‌شوند.

وی ادامه داد: سهمیه خانه‌های هلال احمر 110 واحد بوده که با تلاش جمعیت هلال احمر استان، اکنون174 واحد خانه هلال فعال است. امیدواریم این خانه‌ها فعالیت کیفی خود را نیز ارتقا دهند.

استاندار همدان گفت: دولت همیشه حامی و پشتیبان هلال احمر بوده است. ما نیز به تاسی از دولت در فراهم کردن و آماده شدن برخی تجهیزات از جمعیت هلال احمر استان حمایت و پشتیبانی خواهیم بود.

شاهرخی تصریح کرد: با توجه به زیرساخت‌های موجود و اهمیت استان همدان در منطقه، این ظرفیت وجود دارد که هلال احمر استان به عنوان مرکز منطقه غرب کشور عمل کند.

 ارائه خدمات حمایتی محله‌محور با توسعه مشارکت‌های مردمی

در فاز دوم و پس از افتتاح خانه هلال در 6منطقه کم‌برخوردار منتخب برای اجرای طرح مشارکت اجتماعی داوطلبان هلال‌احمر، آئین رونمایی از کمک‌های مومنانه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد.

در برهه‌های مختلف جمعیت هلال‌احمر که علاوه بر نقش امدادی خود در زمان وقوع حوادث، در زمینه‌های مختلف اجتماعی نیز در کنار مردم بوده است، طرح مشارکت اجتماعی داوطلبان با هدف تاب‌آوری اجتماعی و خدمات حمایتی محله‌محور در سکونتگاه‌های کم‌برخوردار را اجرایی کرده است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان در آئین رونمایی از کمک‌های مؤمنانه در مسجد المهدی کوی کوثر همدان که به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار می‌شد، در توضیح این طرح گفت: طرح مشارکت اجتماعی داوطلبان در 2020 محله در سطح کشور اجرا می‌شود و هدف اصلی آن بهبود شرایط کالبدی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مناطق کم‌برخوردار است.

علی سنجربگی با بیان اینکه 6منطقه در استان همدان برای اجرای طرح مشارکت اجتماعی داوطلبان هلال‌احمر در نظر گرفته شده است، اولین قدم در اجرای این طرح در محله‌های منتخب را راه‌اندازی خانه‌های هلال عنوان کرد و افزود: بحمدالله خانه هلال این محله‌ها، مصادف با هفته هلال‌احمر با حضور مسئولین ذی‌ربط در هر شهرستان افتتاح شد و خدمات خود را آغاز کرد.

وی از جذب داوطلبان و جلب مشارکت خیرین از طریق اعضای این خانه‌های هلال سخن گفت و ادامه داد: به همت این خیرین و نیکوکاران، تعداد ٨١٠سبد غذایی به ارزش مجموعأ سه میلیارد ریال تهیه و سوم خرداد، مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر، بین نیازمندان شناسایی شده توزیع می‌شود.

مدیرعامل هلال احمر همدان در پایان، توسعه مشارکت مردمی را لازمه ارائه خدمات حمایتی محله‌محور دانست و خواستار همکاری همه دستگاههای ذی‌ربط برای موفقیت در اجرای این طرح ملی شد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر استان همدان نیز در این مراسم با اشاره به نیازسنجی و بررسی‌های صورت گرفته، از کوی کوثر در شهرستان همدان، محله‌ سرِ جو در شهرستان ملایر، محله کولی آباد در شهرستان کبودرآهنگ، روستای چنار در شهرستان اسدآباد، روستای ماماهان در شهرستان فامنین و روستای لامیان در شهرستان تویسرکان به عنوان مناطقی نام برد که در استان همدان برای اجرای طرح مشارکت اجتماعی داوطلبان انتخاب شده اند.

سیلوانا صلح میرزایی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون بیش از 11هزار وسیصد سبد معیشتی بین نیازمندان و آسیب‌دیدگان متأثر از کرونا توزیع شده است، افزود: در مناسبت‌های مختلف، توزیع سبدها غذایی در میان نیازمندان را در قالب طرح کمک‌های مؤمنانه اجرایی خواهیم کرد‌.

در ادامه خدمات هلال احمر استان همدان می‌توان به اجرای طرح سحاب اشاره کرد

نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان همدان در آئین افتتاحیه و رونمایی از کارکرد نوین طرح سحاب، جوانان فعال در طرح سحاب را مصداق فرشتگان رحمت دانست و اظهارکرد: همانطور که «سحاب» به معنی ابر باران‌زا و تأثیرگذار در سرسبزی حیات است، جوانان در طرح سحاب، منشأ برکت و رحمت هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان همدان نیز ایران را نخستین کشوری دانست که در زمینه طراحی اکیپ‌های سیار امدادی و بشردوستانه وارد عمل شده است.

وی در توضیح گفت: در سایر کشورها، از دوچرخه صرفآ به عنوان یک وسیله تفریحی و روزمره استفاده میشود اما ایران برای اولین بار در حرکت‌های امدادی بشردوستانه، این وسیله ورزشی را مورد استفاده قرار داده است.

علی سنجربگی توسعه و تقویت دامنه بشردوستی و خدمت‌رسانی در حوادث مترقبه و غیرمترقبه را از جمله اهداف اجرای طرح سحاب عنوان کرد و افزود: تیم سحاب در صورت ضرورت می‌تواند بصورت مکمل در کنار تیمهای امدادی حضور داشته و اثر بخش باشد.

وی با بیان اینکه اعضای فعال در طرح «سحاب»، سفیران حمایت‌های امدادی و بشردوستانه هستند، خاطرنشان کرد: جوانان در این طرح، در قالب اکیپ‌های سیار دونفره در دو شکل سواره و پیاده، انجام وظایف امدادی وبشردوستانه را برعهده خواهند گرفت.

وی با اشاره به اهمیت رعایت پروتکل‌های اجتماعی در دوران ظهور پدیده کرونا، افزود: در این طرح هر عضو و یا هر دوچرخه مجهز به کیف‌ کمک‌های اولیه خواهد بود و با گردش در سطح شهر، توزیع ماسک، هشدار در زمینه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و یا ارائه آموزش‌های بهداشتی و خودمراقبتی را انجام خواهد داد.

سنجربگی با بیان اینکه دوچرخه، وسیله‌ای ورزشی سازگار با محیط‌زیست، بدون دود و آلاینده است، به لزوم افزایش منابع دوچرخه اشاره کرد.

رئیس هیئت دوچرخه‌سواری استان همدان نیز با بیان اینکه درحدود هزار نفر از جوانان به عضویت هیئت دوچرخه‌سواری استان همدان درآمده‌اند، این تعداد را ظرفیت قابل توجهی برای فعالیت در زمینه‌های بشردوستانه قلمداد کرد.

وی با اشاره به لزوم انعقاد تفاهم‌نامه فی مابین این هیئت و جمعیت هلال‌احمر استان همدان، خاطرنشان کرد: هیئت دوچرخه‌سواری آمادگی دارد خدمات آموزشی لازم در زمینه دوچرخه‌سواری ایمن را به دوچرخه‌سواران عضو طرح سحاب ارائه نماید.

رامین تاج‌بخشیان همچنین از لزوم دریافت آموزش‌های امدادی از سوی دوچرخه‌سواران عضو هیئت دوچرخه‌سواری سخن گفت و با ابراز خرسندی از همکاری جمعیت هلال‌احمر در ارائه آموزش‌های امدادی وبشردوستانه به دوچرخه‌سواران، خاطرنشان کرد: گسترش ورزش و همگانی کردن دوچرخه‌سواری از اهداف اصلی این تفاهم‌نامه خواهد بود.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: