۱۰ (فروردین) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Friday 2024 (Mar) 29

هفته‌نامه شماره ۵۷ | ۲۲اسفند ۱۴۰۲

 

سپهرپیام، گروه خبر - سمیرا گمار: مدیر مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم استان همدان گفت: بیمه فعالان قرآنی که شامل بیش از 600 مربی حفظ و دو هزار فعال قرآنی بوده از سال گذشته قطع شده‌است.

موضوع بیمه تأمین‌ اجتماعی همواره یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های جامعه قرآنی کشور بوده که طی چند سال گذشته با افت‌وخیزهایی مواجه شده‌است. بیمه فعالان قرآنی خدمتی بود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1385 به فعالان قرآنی ارائه کرد تا آن‌ها همراه با دیگر اصحاب فرهنگ و هنر، از طریق صندوق حمایت از هنرمندان، روزنامه‌نگاران و نوسیندگان از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

این در حالی است که هم‌اکنون روند صدور بیمه به دلیل مسائل مالی و مشکلات اقتصادی برای فعالان قرآنی متوقف شده و البته نخستین بار نیست که این موضوع با اختلال مواجه می‌شود. این مسئله یکی از مهم‌ترین مطالبه‌های مؤسسات و فعالان قرآنی در این روزها بوده و سؤال اصلی این است که چرا مشکل بیمه فعالان قرآنی یکبار برای همیشه برطرف نمی‌شود؟

خبرنگار سپهرپیام با بررسی این موضوع به گفت‌وگو با قاسم جهان‌آرا، مدیر مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم استان همدان پرداخته که در ادامه مشروح آن را خواهید خواند:

*خروجی مؤسسات قرآنی با سایر نهادهای فرهنگی قابل مقایسه نیست

مدیر مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم استان همدان با بیان اینکه بیمه فعالان قرآنی از سال گذشته قطع شده، عنوان کرد: این در حالی است که بیش از 600 مربی حفظ و بیش از دو هزار نفر حافظان و قاریان قرآن نیز هستند که باید مشمول بیمه تأمین اجتماعی شوند و با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهند این مسئله یک مطالبه مهم از سوی آنان است.

قاسم جهان‌آرا با تأکید بر اینکه پیشنهادی در این راستا برای استاندار همدان داریم، خاطرنشان کرد: مبتنی بر ماده دو آیین‌نامه اجرایی تبصره پنج قانون معافیت از پرداخت سهم کارفرمایانی که حداکثر پنج نفر کارگر دارند، کارگاه‌هایی که مشمول قانون تأمین اجتماعی هستند و اداره آن‌ها به‌صورت اشخاص حقیقی و حقوقی باشد، مشمول معافیت طبق قانون مذکور خواهند بود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که قانونی مشابه قانون مذکور برای فعالان قرآنی نیز جهت استفاده از بیمه تأمین اجتماعی آنان در نظر گرفته شود.

مدیر مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم استان همدان تصریح کرد: بعضی از مشاغل فرهنگی نظیر انتشاراتی‌ها از قانون مذکور استفاده می‌کنند، انتظار و درخواست ما این است که فعالان قرآنی نیز در این زمره قرار گیرند، چراکه آموزش قرآنی نیز یک فعالیت کامل فرهنگی بوده و می‌تواند به این مقررات الحاق شود.

جهان‌آرا با تأکید بر اینکه فعالان قرآنی هیچ‌گونه حمایتی از نهاد خاصی ندارند و از جایی حقوق نمی‌گیرند، اذعان کرد: بنابراین انتظار زیادی نیست که بتوانند دست‌کم از این مزایا استفاده کنند، چراکه مؤسسات قرآنی مثل چشمه خودشان جوشیده و فعالیت می‌کنند و کارهای فرهنگی بسیاری با جرقه‌هایی که فعالان قرآنی می‌زنند، انجام می‌شود.

وی افزود: خروجی کار فعالان قرآنی نسبت به بسیاری از نهادها و دستگاه‌های فرهنگی بیشتر است و یک مقایسه آماری نتایج را به‌خوبی نشان می‌دهد، بنابراین انتظار می‌رود نمایندگان مجلس، استاندار و کلیه متصدیان ذی‌ربط نسبت به حمایت از فعالان قرآنی اقدامات لازم را انجام دهند.

مدیر مجمع اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم استان همدان در پایان با اشاره به اینکه دو سال است که هیچ بودجه‌ای به فعالان قرآنی تعلق نگرفته، عنوان کرد:‌ بنده تقاضا می‌کنم که رسانه‌ها نسبت به احصای فعالیت‌های صورت گرفته توسط فعالان قرآنی اهتمام بیشتری داشته باشند و فعالیت‌های صورت گرفته را به اطلاع مردم برسانند؛ تربیت بیش از 50 هزار حافظ قرآن کریم به نسبت بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته شده، گواه روشنی برای ادعاهای ما است.

در خاتمه باید گفت؛ بدون تردید فعالیت‌های قرآنی یکی از بارزترین نمادهای هویت‌بخش فرهنگ جامعه اسلامی محسوب می‌شود، اینکه مشکلات مالی دلیل قطع تنها دل‌خوشی فعالان این عرصه باشد مسلماً پذیرفته نیست، چراکه مشکلات مالی و اقتصادی فقط منحصر به این بخش نبوده و در شرایط فعلی همه نهادها و دستگاه‌ها و حتی اقشار مختلف مردم به نحوی با آن درگیر هستند.

به نظر می‌رسد با توجه به خروجی‌های جامعه قرآنی و البته ترغیب بیشتر خانواده‌ها برای تشویق فرزندان خود برای شرکت در این محافل، باید حمایت‌هایی وجود داشته باشد تا دل‌گرمی کار و فعالیت آنان باشد. بودجه فعالیت‌های قرآنی که کم‌شده، بیمه هم که کج‌دار و مریز پرداخت می‌شده و درنهایت از سال گذشته آن را هم قطع کرده‌اند، به‌راستی فعالان این عرصه دیگر با چه انگیزه‌ای کار خود را ادامه دهند؟! آیا این سیاست در همه بخش‌های فرهنگی کشور دنبال می‌شود؟ آیا نمایندگان مجلس برنامه‌ای برای پیگیری این موضوع و حمایت از فعالان قرآنی در راستای اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه دارند؟ با توجه به اینکه این موضوع در سطح ملی رقم‌خورده، آیا استاندار همدان برنامه‌ای برای رایزنی با مقامات کشوری در این راستا دارد؟

و نکته پایانی اینکه؛ هرگونه بی‌مهری به فعالان قرآنی به تضعیف فرهنگ قرآنی در جامعه منجر خواهد شد و در گرایش نوجوانان و جوانان به این مهم تأثیرگذار خواهد بود که شاید در کوتاه‌مدت اثر آن خیلی مشهود نباشد، اما در بلندمدت تبعات جبران‌ناپذیری بر جامعه اسلامی وارد خواهد کرد.


ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: