کد خبر : 374
تاریخ : 1400/9/28
گروه خبری : اجتماعی

مسئولان تولیدات داخل را حمایت کنند؛

نوسان قیمت ارز مهم‌ترین مشکل دانش‌بنیان‌های همدان

نیروی کار متخصص در همدان کاهش یافته است

سپهرپیام، گروه خبر - آذین رضایی: مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا با بیان اینکه نوسان قیمت ارز مهم‌ترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان طی سه سال اخیر است، گفت: هزینه تحقیقات پروژه‌ها افزایش یافته و متأسفانه نیروی کار متخصص در همدان بسیار کم شده است.

نقش علم و دانش در رشد ملی به دلیل ایجاد تخصص و ارتقای بهره‌وری کل عوامل تولید، همواره مورد توجه است و جایگاه فناوری و دانش به‌عنوان عوامل درون‌زا در این توسعه یک جایگاه حیاتی محسوب می‌شود؛ تبدیل دانش به کالا و خدمت نیز موضوع مهمی است که موجب رفع نیازمندی‌های جوامع شده و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان کارخانه تبدیل دانش به کالا و خدمت فعالیت می‌کنند.

با آن‌که شرکت‌های دانش‌بنیان عامل ایجاد اقتصاد دانشی پایدار و توسعه دانش بومی در بسیاری از کشورها هستند اما در ایران مطابق با چشم‌انداز 20 ساله کشور، ازلحاظ کمی و کیفی در وضعیت مطلوب قرار نداشته و در مسیر توسعه خود دچار چالش‌هایی هستند.

شرکت‌های دانش‌بنیان در دنیای امروز از ارکان مهم و غیر قابل چشم‌پوشی اقتصادهای نوآور و فناور به شمار می‌روند و افزایش سهم آن‌ها در تولید ناخالص داخلی معیاری برای حرکت یک کشور از اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش‌محور است.

شرایط خاص و متفاوت ایران در جهان و تجربیات حاصل از تحریم‌ها اهمیت توجه به اقتصاد مقاومتی و درون‌زا را برای مسئولان و فعالان اقتصادی دوچندان کرده است و اقتصاد درون‌زایی که کمترین آسیب را از تحریم متحمل شود، به‌شدت نیازمند توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از نوآوری‌ها و خلاقیت‌های متکی به دانش است.

واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان با تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافته‌ها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه مناطق مختلف تأثیر قابل توجهی دارند، مجموعه‌هایی که ذیل آن جوانانی خوش‌فکر، متخصص، تحصیل‌کرده و علم آموخته با ایده‌های خود می‌توانند به تولید دست پیدا کنند و همیت صنایع دانش‌بنیان می‌تواند باعث اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شود؛ اما پرداختن به آن‌ها و رفع چالش‌ها و مشکلات پیش روی آن‌ها امری ضروری بوده و بارها به این منظور با شرکت‌های دانش‌بنیان مختلف در سطح استان همدان به گفت‌و‌گو نشستیم. این بار مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا از مشکلات و مسائل پیش روی این شرکت‌ها با ما سخن گفت.

علیرضا صالحی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با اشاره به استقرار شرکت دانش‌بنیان ماد سنجشگران آسیا در مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا اظهار کرد: حوزه کاری شرکت در زمینه الکترونیک، طراحی و ساخت بوردهای الکترونیکی است.

وی محصول اصلی شرکت را پاور آنالیزر معرفی کرد و گفت: با این محصول، شرکت عنوان دانش‌بنیان را اخذ کرد البته نمونه‌های خارجی این محصول نیز تولید شده و نمونه داخلی آن را با نفع ایرادات تولید کردیم.

مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا در ادامه افزود: شرکت از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرد و از سال 97 با عنوان دانش‌بنیانی فعالیت را ادامه دادیم.

صالحی با بیان اینکه به سفارش اداره برق و پیمانکاران محصول را تولید می‌کنیم، افزود: با تولید سالیانه 200 سفارش توانستیم محصول را به تولید انبوه برسانیم؛ محصول به سفارش و درخواست مشتری‌ها تولید می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نمونه خارجی محصول اکنون 600 دلار است، تصریح کرد: محصول عرضه شده شرکت به بازار نصف قیمت نمونه خارجی است و سودآوری لازم را برای شرکت دارد.

مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا ادامه داد: بحث تحریم‌ها آنچنان بر شرکت‌های در حال تولید اثر نداشت و پروژه‌های در حال تولید شرکت با وجود بالا رفتن هزینه‌ها در حال انجام است؛ البته هزینه R&D پروژه‌ها چند برابر شد.

صالحی با اشاره به فعالیت سه نیرو و دو شریک در این شرکت، خاطرنشان کرد: شرکت در حوزه‌های دیگر نیز در حال فعالیت است و سال گذشته بخش الکترونیک دستگاه‌هایِ تولید ماسک را تولید کردیم؛ شرکت قابلیت گسترش فعالیت و به‌کارگیری نیروهای بیشتر را دارد.

وی نوسان قیمت ارز را مهم‌ترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان طی سه سال اخیر دانست و یادآور شد: هزینه تحقیقات پروژه‌ها افزایش یافته و متأسفانه نیروی کار متخصص در همدان بسیار کم شده است.

مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا اظهار کرد: در بحث حمایت‌ها مرکز رشد دانشگاه بوعلی مکان خوبی را در اختیار شرکت قرار داده است؛ وام‌های تعلق گرفته به شرکت‌های دانش‌بنیان از تسهیلات تولید تا تسهیلات نیروی کار در بحث حمایت‌ها مطرح است.

صالحی با تأکید بر حمایت از تولیدات با کیفیت داخل استان افزود: مسئولان استان باید اولویت را تهیه نیازها از محصولات تولیدی استان به‌شرط کیفیت و به‌منظور حمایت از شرکت‌ها قرار دهند.

وی خواستار حمایت از شرکت‌های نوپا از سوی مسئولان استان شد و بیان کرد: شرکت‌های نوپا با انجام پروژه‌های خوب به حمایت مالی، بازاریابی و آموزش‌ نیاز دارند.

مدیرعامل شرکت ماد سنجشگران آسیا افزود: دانش‌بنیان‌ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و برخی فناوران پس از دو تا سه سال به این نتیجه می‌رسند که بهتر بود از همان ابتدا مهاجرت می‌کردند و در نهایت مهاجرت را انتخاب می‌کنند.

صالحی عدم حمایت و مشکلات مختلف موجود در جامعه را از موارد پیش روی دانش‌بنیان‌ها برشمرد و تصریح کرد: عدم ثبات قیمت ارز، گرانی‌ها و واردات بی‌رویه توسط دلالان و دیده نشدن تولیدات داخلی از مشکلات اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف است.

  لینک
http://sepehrepayam.ir/sl/374