کد خبر : 326
تاریخ : 1400/5/4
گروه خبری : اجتماعی

زنگ هشدار تعطیلی شهر مبلمان ملایر به صدا درآمد

مسئولان عزمی بر پیگیری و حل مشکلات فعالان مبل و منبت ندارند

مسئول اتحادیه درودگران و مبل‌فروشان شهرستان ملایر از عدم توجه مسئولان به خواسته‌ها می‌گوید و نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز ایجاد کارخانه جانبی مبل ملایر را لازمه انجام یک طرح مطالعاتی و کارشناسی می‌داند و از عدم رایزنی با مسئولان شهرستانی برای تحقق هرچه سریع‌تر این مهم می‌گوید.
سال گذشته بود که ثبت ملایر به‌عنوان شهر جهانی مبل و منبت پس از ملی شدن آن در سال 1396، یک ساله شد و انتظار می‌رفت با این اقدام شاهد بهبود وضعیت در این حوزه باشیم و رونق تولید و فروش مبل و منبت، رونق اقتصادی را در استان و شهرستان به‌دنبال داشته باشد که متأسفانه نه‌تنها این‌گونه نشد بلکه با شیوع کرونا رکودی بیش از گذشته در این عرصه رخ داد و بحران در این بخش آشکار شد.
موضوعی که قرار بود تولید مبل و منبت ملایر را در عرصه جهانی جان ببخشد گویا تحریم‌ها، شرایط تبادلات بانکی و ارزی ایران و شیوع کرونا دست به دست هم داد تا رفته‌رفته رمق از جان این صنعت بگیرد و تمام این موارد نمکی باشد بر زخم کهنه فعالان در این عرصه که منتظر اتفاق‌ها و خبرهای خوشایند از این حوزه بودند.
در سند سه ساله توسعه استان با توجه به ظرفیت‌های هر منطقه و پتانسیل‌های موجود پیگیری مسائل و پروژه‌هایی در دستور کار قرار گرفت و در شهرستان ملایر نیز به‌واسطه ثبت آن به‌عنوان شهر جهانی مبلمان قرار بر ایجاد کارخانه‌های جانبی همچون کارخانه منسوجات مبل یا رنگ و ابزارآلات تزیینی مبل بود که تحقق آن نیاز به پیگیری و ورود جدی مسئولان داشته و برخی مسئولان نیز وعده‌هایی در این خصوص دادند.
فروردین ماه سال جاری قدرت‌الله ولدی فرماندار ملایر به حمایت ویژه دولت در اختصاص 40 میلیارد تومان برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های این هنرصنعت در شهرک خصوصی مبلمان منبت و همچنین اخذ مجوز توسعه 20 هکتاری این شهرک اشاره کرد و آن را دستاوردی بزرگ در این حوزه با تدبیر و حمایت دولت دانست و مهیا بودن بستر سرمایه‌گذاری، رشد و توسعه و رونق اشتغال پایدار در هنرصنعت مبلمان منبت ملایر را موجب جلوگیری از مهاجرت جوانان جویای کار عنوان کرد اما در مورد اینکه اقدام برای ایجاد کارخانه‌های جانبی در این بخش به کجا رسیده چیزی نگفت. به‌منظور پیگیری این مهم با مسئول اتحادیه درودگران و مبل فروشان شهرستان ملایر با سابقه فعالیت 30 ساله در این عرصه و دارا بودن این عنوان طی 12 سال گذشته و هادی بیگی‌نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت‌و‌گو کردیم.
مسئول اتحادیه درودگران و مبل فروشان شهرستان ملایر در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان اینکه با توجه به ظرفیت بالای شهرستان ملایر در بحث مبل و منبت مسئولان وعده‌هایی در خصوص ایجاد کارخانه‌های جانبی در این حوزه داشتند، اظهار کرد: در رابطه با ایجاد کارخانه منسوجات مبل و رنگ متأسفانه هیچ اقدامی نشده است.
احمد عبدلی با بیان اینکه البته یک بخش خصوصی در خصوص رنگ مبل اقدام کرده است، گفت: کارها در حد خوب، با کیفیت بالا و با استفاده از مواد اولیه خارجی است.
وی بیان کرد: البته در زمینه تأمین مواد اولیه مشکلات بسیاری داریم و با توجه به واردات با دلار هزینه‌ها بسیار بالاست.
این فعال حوزه مبل و منبت ملایر با بیان اینکه با شیوع کرونا تقریباً 80 تا 90 درصد کارگاه‌های تولید مبل تعطیل هستند، افزود: علاوه بر تولید در توزیع مواد اولیه نیز فعالیت دارم و اکثر تولیدکنندگان عنوان می‌کنند که مراجعه‌کننده ندارند.
عبدلی با تأکید بر اینکه حدود 80 درصد و حتی بیشتر از آن فروش تولیدات به خارج از ملایر است، تصریح کرد: اکنون با توجه به شرایط هیچ مسافری برای خرید مبل وارد ملایر نمی‌شود و محدودیت‌ها نیز این وضعیت را تشدید می‌کند که این موضوع از تأثیرات منفی کرونا در این حوزه است.
وی ادامه داد: با ادامه روند فعلی به طور قطع 95 تا 100 درصد کارگاه‌های تولید مبل ملایر تعطیل خواهد شد و باید چاره‌ای در این خصوص اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه مسئولان هیچ اقدام و ورودی در بحث صادرات محصولات در این حوزه ندارند، خاطرنشان کرد: اگر صادراتی هم باشد به‌صورت خصوصی است که آن هم فقط تجار عراق با حضور در منطقه آن هم به‌صورت ریالی خریداری می‌کنند.
مسئول اتحادیه درودگران و مبل فروشان شهرستان ملایر با تأکید بر اینکه فروش تولیدات به‌صورت ریالی آسیب بسیاری به تولیدکنندگان زده است، یادآور شد: چیزی به نام دلار در معاملات نداریم و اکثر تجار و خریداران همچون یک ایرانی و با ریال خریداری می‌کنند.
عبدلی اظهار کرد: البته صادرات محدودی نیز به افغانستان انجام می‌شود که تمام این موارد به‌صورت خصوصی است و حمایتی در این رابطه از سوی مسئولان ندیده‌ایم.
وی با بیان اینکه قطعاً ورود مسئولان به بحث صادرات محصولات و حمایت در این بخش ظرفیتی است که ارزآوری را به دنبال خواهد داشت، گفت: کشورهای هدف با توجه به عدم مراودات ارزی و بانکی، تمایلی برای تجارت با ایران خرید مبل و حتی فروش اجناس ندارند.
وی با تأکید بر اینکه سال‌های گذشته مشکل کمبود نیروی کار داشتیم، بیان کرد: امسال با توجه به شرایط بسیاری از کارگاه‌ها تعدیل نیرو می‌کنند که سرپا بمانند تا ببینند چه پیش می‌آید.
این فعال حوزه مبل و منبت ملایر افزود: مسئولان شهرستان از فرماندار و نماینده مردم ملایر در مجلس برای ایجاد کارخانه‌های جانبی در این حوزه اقدام و پیگیری نداشته‌اند.
عبدلی با بیان اینکه در بحث حمایت‌ها نیز خواسته‌های خود را بارها مطرح کرده‌ایم، تصریح کرد: با توجه به بودجه‌ها حمایتی نمی‌شود و بارها در سفرهایی که وزرا به ملایر داشته‌اند نیز درخواست‌ها را عنوان کرده‌ایم اما توجهی نمی‌شود.
وی با تأکید بر اینکه بودجه‌ای نیست که حمایتی شود و ما نیز از این موضوع ناامید شده‌ایم، ادامه داد: بیش از یک سال است که هیچ‌گونه درخواستی از هیچ مسئولی نداریم چراکه می‌دانیم بیهوده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان اینکه پیگیری‌ها برای ایجاد کارخانه‌های جانبی در بحث مبل و منبت خروجی نداشته است، خاطرنشان کرد: ایجاد کارخانه پارچه و منسوجات مبل در ملایر ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشد.
هادی بیگی‌نژاد با تأکید بر اینکه طرح ایجاد این کارخانه را باید بتوانیم به لحاظ اقتصادی نیز توجیه کنیم، یادآور شد: اکنون به دنبال پیدا کردن راهکاری برای توجیه اقتصادی این موضوع هستیم؛ به واسطه اینکه تاکنون این مهم توجیه اقتصادی پیدا نکرده است مسئولانی که وعده ایجاد این کارخانه را داده‌اند خود در این خصوص توضیح بدهند.
وی با بیان اینکه تاکنون با فرماندار نیز در این خصوص گفت‌و‌گویی نداشته‌ام، اظهار کرد: یکی از موارد توجیه‌پذیر این است که بتوانیم یک کارخانه در ملایر ایجاد کنیم که برای پارچه لباس و رومبلی و مواردی از این دست باشد و کار مطالعاتی در این خصوص لازم است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه انجام طرح مطالعاتی چه زمانی محقق شود مشخص نیست و انجام طرح مطالعاتی می‌تواند با ورود استانداری و شرکت شهرک‌های صنعتی انجام شود.
فعالان در حوزه مبل و منبت ملایر مشکلات بسیاری از تأمین مواد اولیه تا عدم حمایت‌ها از سوی مسئولان را دارند و این موارد بارها عنوان شده است اما گوش شنوایی در استان و شهرستان برای رفع مشکلات آن‌ها نبوده و نیست و این امر با توجه به شرایط کرونایی و مسائلی همچون تحریم‌ها و محدودیت تبادلات بانکی و ارزی تأثیر منفی در صادرات و تعطیلی 80 تا 90 درصدی کارگاه‌های تولیدی شده و به گفته مسئول اتحادیه درودگران و مبل فروشان شهرستان ملایر در صورت ادامه این روند تعطیلی 95 تا 100 درصدی را در این بخش شاهد خواهیم بود و دیگر خبری از تولید مبل در شهر جهانی مبلمان نخواهد بود در حالی که با کسب این عنوان فعالان در این عرصه رؤیاهایی برای ورود به بازارهای جهانی و توسعه و رشد در این بخش را در سر می‌پروراندند و حال نه‌تنها ناامید از آرزوهای بر باد رفته هستند بلکه از بیان انتظارات و خواسته‌های خود نیز به دلیل عدم توجه و پیگیری مسئولان ناامید شده‌اند.
متأسفانه هیچ‌گونه همدلی و همکاری نیز در میان مسئولان شهرستان از فرماندار تا نمایندگان مجلس برای پیگیری این مشکلات و رفع آن‌ها و تحقق وعده‌های داده شد وجود ندارد و این موضوع تهدیدی جدی برای آینده شهر جهانی مبلمان است که زنگ هشدار آن با تعطیلی قابل توجه کارگاه‌های تولیدی به صدا درآمده است و برای جلوگیری از بروز اتفاقی ناخوشایند باید مسئولان استانی نیز به این موضوع ورودی جدی داشته باشند.

  لینک
http://sepehrepayam.ir/sl/326